Restoran Al-Safina Kijal.

satu-satunya kedai nasi Arab di sekitar Kemaman.

bila aku tengok menu dia, macam restoran yang dah lama. but when I asked, the waitress cakap, restoran tu baru operate for 3 months. no wonderlah masa aku sampai, aku nampak kat luar restoran ni ada resort yang tengah buat, menghadap laut. awesome!

bersungguh-sungguh kakak waitress ni ambik order.

for the second time, aku minum Barbican (peach flavor) RM 3.50. first time aku minum ni, dah lama sangat, dekat area ampang.

Lamb Kebab - RM 13.90

Chicken Kabsa RM 18.90

kat sini ada lunch buffet on weekdays.

so dekat Terengganu, weekdays is Sunday-Thursday, time 12pm-3pm.
you can choose to sit inside the restaurant, or

outside of the restaurant. if datang siang, actually, restoran ni menghadap laut. nice view while having your meal. ;)

go and try yourselves. jalan untuk ke sana memang kena ke arah pantai, belakang menara/pencawang celcom. and tepi-tepi jalan korang akan nampak signboard. make sure kena masuk jalan lama, bukan jalan baru.


Operating hours:
Sunday - Wednesday     12pm - 12am
Thursday & Saturday     12pm - 1am
Friday                              3pm  - 1am
Sunday - Thursday         12pm - 3pm (Lunch Time Buffet)

1 comment:

SitiNurGagah said...

sukee tgk mukaa bapak awak ;))