Pangako sa'Yo



korang ingat tak movie ni? Pangako sa'Yo (english : My Promise to You). based on wikipedia, cerita ni tayang tahun 2000-2002, masa tu aku baru start sekolah menengah. ada 480 episod, setiap satu episod 30minit. gila lamaaaaaaa!

nama paling aku suka sebut Yna Macaspac (bold the intonation on 'C' word) hehe, played by Kristine Hermosa. dan si jejaka, si hero Angelo Buenavista played by Jericho Rosales. its a love story yang banyak halangan to be together (nama pun soap opera, cerita berputar belit) and the end of the series sees everyone reunited with their true loves. mestilah cerita kena happy ending, baru puas tengok, ye dak?
sekarang, both of them, digandingkan lagi sekali dalam cerita Destined Heart on Astro Bella. aku baru tengok iklan cerita ni tadi, itu yang teringat Pangako sa'Yo. sekarang dah sampai dalam 10 episod dah cerita Destined Heart ni. dua-dua orang ni tak berubah pun muka, dah sepuluh tahun kot!


aku tak boleh imagine macam mana dulu aku ada banyak masa untuk tengok tv. sekolah cuma separuh hari. kalaulah kerja boleh separuh hari, gaji dapat full, heaven nyaaaa hidup!  -___-

1 comment:

eva said...

Mmg femes masa sy skolah dulu... Giler punya lama crita ni.. Tp lagu dia best kan.. Semua org leh ingat haha